Voor duurzame geluidsabsorptie

Miscanthus scherm

Miscanthus Scherm

Olifantsgras zo wordt Miscanthus ook wel genoemd, is op meerdere plaatsen in het land te vinden. Het is een snelgroeiend gewas dat veel in zijn mars heeft. Tijdens de groei neemt Olifantsgras ontzettend veel CO2 op. Aanzienlijk meer dan andere planten en bomen.

Na de oogst wordt het verwerkt in beton, waardoor de CO2 duurzaam opgeslagen is. Het Olifantgras beton wordt uitgevoerd in een grove, open structuur. Dit is gunstig voor de geluidsabsorptie. Sublieme eigenschappen, rechtstreeks uit de omgeving. Miscanthus is een oogstproduct.

Elke jaar groeit er nieuwe aanwas zonder uitputting van de aarde. Het wordt wordt regionaal verbouwd, dus blijven de transportbewegingen ook beperkt. Daarnaast levert de toepassing een fantastische bijdrage aan het oplossen van geluidsoverlast in bewoonde gebieden. Het heeft van zichzelf al geluidsabsorberende eigenschappen en is bovendien relatief eenvoudig te verbouwen.

Uw specialist

Klaas Buist

Projectleider l Specialisme: Omgevingslawaai Beheersing - Geluidswering & Geluidsschermen


+31 (0)6 46 12 90 32

Pagina

miscanthus

Lees meer
Lees meer over miscanthus

Quote icon Het achterhalen van de echte wensen van de klant, open en transparant met elkaar in gesprek, zoekend naar de beste oplossing, dat is onze manier van samenwerken en een van de succesfactoren voor een project Quote icon

Klaas Buist Projectleider l Specialisme: Geluidsschermen