Veiligheidsladder

Strukton Infratechnieken heeft de Safety Culture Ladder Trede 4 behouden en verbeterd!

Safety Culture Ladder – SCL Trede 4 behouden en verbeterd!

Strukton Infratechnieken heeft trede 4 op de Safety Culture Ladder weer positief afgerond en ons certificaat is met een jaar verlengd. De afgelopen 3 dagen zijn we door de certificerende organisatie DNV getoetst in interviews en projectbezoeken.

We hebben met z’n allen laten zien dat veiligheid en gedrag op een positieve wijze overal in het bedrijf terug komt, een mooie prestatie en ambitie en daar zijn we trots op! Veiligheid doen we met elkaar!!

 

Safety Culture Ladder SCL trede 4

De Safety Culture Ladder ( “de Veiligheidsladder”) is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De SCL is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig en gezond te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

De SCL focust op het echte gedrag van de werknemers op het gebied van houding en gedrag. Er wordt specifiek gekeken naar bedrijfscultuur en belicht daarom andere aspecten dan systemen als ISO 45001 en VCA. Daarnaast wordt een SCL certificaat steeds vaker vereist bij aanbestedingen en opdrachten voor (inter)nationale leveranciers als Prorail en TenneT.

 

Lees ook: www.safetycultureladder.com