Bekijk alle projecten

Vervanging van een Duiker

Strukton Infratechnieken specialist in het aanleggen van een nieuwe fundering voor monumentale panden tot het realiseren van bruggen, duikers, tunnels en aanpassingen op stations.

 

Een duiker op leeftijd vervangen

vervanging-duiker-spoorduiker-faunaduiker-veeduiker-waterventiel

Vervanging van een Duiker

Strukton Infratechnieken heeft daarom opdracht gekregen om een nieuwe spoorduiker aan te leggen. We hebben het uitvoerende werk in feite in twee buitendienststellingen afgerond: twee keer een weekend.

 

Funderingspalen boren

In de eerste buitendienststelling zijn er funderingspalen geboord op de vier hoeken van de spoorduiker. Ook tussen de twee sporen zijn funderingspalen geboord, daar is vervolgens een zettingsvrije plaat op geplaatst, deze betonnen plaat zorgt er voor dat de onderdoorgang en de spoorduiker met elkaar zijn verbonden.

 

Slopen en vervangen

In het tweede treinvrije weekend zijn vervolg werkzaamheden uitgevoerd: het spoor en de ballast weghalen –Strukton Rail–, het slopen van de bestaande duiker, langsbalken plaatsen op reeds gemaakte poeren en tussen de langsbalken duikerelementen plaatsen.
Ook is er in opdracht van ProRail en samenwerking met de Gasunie een oude gasbuis die onder het spoor gaat vervangen.

 

 

Benieuwd wat Strukton Infratechnieken nog meer 'maakt'?

Strukton Infratechnieken is in de loop der jaren bij uitdagende en bijzondere projecten betrokken geweest. Van geluidwering, perstechnieken, schuif- en vijzeltechnieken tot mastfundaties en compacte civiele werken in de spoorsector.

Homepage