Bekijk alle artikelen

Doorgroeien? Dat kan bij Strukton Infratechnieken

Pascal Deijs (37) werkt sinds 2010 bij Strukton Infratechnieken. Hij begon als bouwplaats medewerker en is nu, via de functie van voorman, hard bezig om uitvoerder te worden.  Doorgroeien? Dat kan bij Strukton Infratechnieken. Hij vertelt erover in dit blog.

‘De eerste zes jaar dat ik bij Strukton werkte, was ik bouwplaats medewerker. Ik doe vooral geluidsschermen. Ik herinner me mijn eerste project nog, dat was een scherm van drie kilometer langs de A1 bij Naarden-Bussum. Ik draaide mee op het werk en na een jaar of zes heeft de uitvoerder voorgesteld om mij te promoveren tot voorman. In die functie ben je de rechterhand van de uitvoerder, de schakel tussen hem en de jongens die buiten aan het werk zijn. Die productie moet je zien als een treintje. We beginnen met kabels en leidingen zoeken en boorlocaties uitzetten. Daarna gaan we met een grote kraan de buispalen de grond inboren. Die vullen we met beton en de ankers, waar de palen van de geluidsschermen op komen te staan. Die stellen we netjes recht en tot slot vullen we die vakken. Een schutting in het groot, zeg ik altijd.

‘De theorie uit de opleiding breng ik meteen in de praktijk, de ideale combinatie’

Pascal Deijs

Doorgroeien

Het is mooi werk om te doen en we hebben een heel fijn team. Toch ben ik op een gegeven moment gaan nadenken: wil ik dit werk blijven doen tot aan mijn pensioen of wil ik doorgroeien? Dat laatste, was mijn conclusie. Het werk buiten is namelijk leuk, maar ook best intensief. Als we in het weekend langs het spoor werken, hebben we een tijdsbestek waarbinnen alle werkzaamheden afgerond moeten zijn. Daarnaast was ik na al die jaren buiten wel toe aan wat meer uitdaging. Mijn uitvoerder zag dat ook en stelde voor dat ik zou doorgroeien naar de functie van uitvoerder. Vervolgens kreeg ik ook van de organisatie de kans om door te groeien.

 

Opleiding

Om uitvoerder te kunnen worden, heb ik een diploma nodig. Daarom doe ik nu de driejarige opleiding opzichter/uitvoerder infra. Daarin leer ik onder andere over boekhouding, het constructieve deel, wet- en regelgeving, milieu en planningen. Ik heb één avond in de week les en moet daarnaast aardig wat huiswerk maken. Ik ga namelijk onder meer op papier een project draaien en doe alles wat daarbij komt kijken. Het werk aannemen, de begroting en planning maken, spullen inkopen, machine- en personeelsinzet bepalen, enzovoort. Inmiddels weet ik al best veel. Omdat ik door mijn uitvoerder altijd heel vrij werd gelaten, heb ik in de loop van de jaren al veel ervaring mogen opdoen.

 

Het beste idee

Vorig jaar zomer, toen ik één jaar opleiding achter de rug had, heb ik mijn diploma gehaald voor assistent-uitvoerder. Vervolgens heb ik de kans gekregen om de theorie uit de opleiding in de praktijk te brengen, de ideale combinatie. Mijn nieuwe rol als assistent-uitvoerder bevalt goed. Samen met de werkvoorbereider en de projectmanager werk ik een werk uit, om dat vervolgens met de bouwplaats medewerkers te kunnen uitvoeren. Ik kom van buiten, dus ik breng mijn buitenervaring mee. Door dat te koppelen aan de ervaring van de jongens binnen kom je tot het beste idee. Dat vind ik echt een pluspunt aan het werk van uitvoerder.

 

Sollicitanten

Wat ik ook leuk vind aan mijn nieuwe rol is dat ik word betrokken bij sollicitaties. Op dit moment zoeken we nieuwe bouwplaats medewerkers. Veel collega’s zijn al wat ouder, daarom kunnen we wel wat nieuwe, jonge collega’s gebruiken. We zitten midden in de sollicitatieprocedure en kijken wie in ons team past. Het is best lastig om jonge mensen te vinden. Tegen mensen die overwegen om bij Strukton Infratechnieken te solliciteren zou ik willen zeggen: doen! Het is leuk en goedbetaald werk en geen dag is hetzelfde. Het allerleukst aan het werk? De sfeer in het team; we hebben veel lol met elkaar en gaan voor elkaar door het vuur.’

Wat maak jij morgen?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Homepage