Voor een korte onderbreking van de exploitatie van spoor- of verkeerswegen

Schuiftechnieken

Strukton Infratechnieken voor het schuiven van brugdekken of tunneldelen

Strukton Infratechnieken voor het schuiven van brugdekken of tunneldelen

Al vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw passen we schuiftechnieken toe bij de bouw van viaducten en tunnels. Onze expertise op dit vlak is dan ook groot.

In een vroeg stadium denken we met klanten mee over voordelige alternatieven, planning en veiligheid, hulpconstructies en materieel inzet voor het schuiven en verplaatsen van brugdekken of tunneldelen.

Brugdekken of tunneldelen worden naast hun definitieve positie gebouwd en in een buitendienststelling in spoor of weg ingeschoven.

Voor meer informatie over het schuiven van brugdekken of tunneldelen neem contact op met Martijn Muilwijk

Voor meer informatie over het schuiven van brugdekken of tunneldelen neem contact op met Martijn Muilwijk

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat de exploitatie van spoor- of verkeerswegen maar kortstondig onderbroken wordt.

Schuifwerk heeft dan ook steeds vaker de voorkeur boven traditionele bouwmethoden.

Het leukst aan mijn werk vind ik de techniek. Persen, schuiven en vijzelen is een bijzonder specialisme. Aan het werk zelf, het inschuiven van een viaduct in een weekend bijvoorbeeld, gaan zes tot soms wel twaalf maanden voorbereiding vooraf. Je moet zorgen dat je het echt tot op detail hebt uitgedacht, tot op het boutje-moertje-niveau, want we kunnen in zo’n weekend niet even wat spullen bijhalen.

Als deelbedrijf van Strukton Civiel en Strukton Rail Nederland realiseren we compacte civiele  (beton) werken waardoor een geheel project aan ons kan worden uitbesteed.

Martijn Muilwijk

Projectleider l Specialismes: Schuif- & Vijzeltechnieken


+31 (0)6 51 09 25 28