Schuif- en vijzeltechnieken

Voor het horizontaal of verticaal verplaatsen van objecten, maken we gebruik van schuif- en vijzeltechnieken.

Voor het horizontaal of verticaal verplaatsen van objecten maken we gebruik van schuif- en vijzeltechnieken.

Brugdekken of tunneldelen worden naast hun definitieve positie gebouwd en in een buitendienststelling in spoor of weg ingeschoven. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat spoor- of verkeerswegen maar korte tijd buiten gebruik zijn. Schuifwerk heeft dan ook steeds vaker de voorkeur boven traditionele bouwmethoden.

Al vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw passen we schuiftechnieken toe bij de bouw van viaducten en tunnels. Onze expertise op dit vlak is dan ook groot. Al in een vroeg stadium denken we met klanten mee over voordelige alternatieven, planning en veiligheid, hulpconstructies en inzet van materieel.

 

 

Vijzelen is een vak apart
In infrawerken is geen project identiek. Naast veelzijdige expertises beschikken we over een grote verscheidenheid aan vijzels, hydraulische pompen en overpakmaterieel, waardoor we voor ieder werk een oplossing kunnen bieden. Ook het tijdelijk ondersteunen van gebouwen en bruggen, het vervangen van opleggingen, het opvijzelen van verzakte gebouwen en het opspannen van stempels van damwanden en ondersteuningen behoren tot de mogelijkheden.

Aan elk project gaat een uitgebreide analyse vooraf rond de benodigde capaciteit, de optimale vijzelposities en de positionering van overpakstapelingen. Daarna groeperen we de vijzels tot een verantwoord hydraulisch systeem, waarbij optredende spanningen in de te vijzelen constructies tot een minimum worden beperkt. Ook overdenken we vooraf de afdracht van vijzelkrachten naar de bestaande constructie, evenals het wel of niet inzetten van geleidingen uit oogpunt van stabiliteit. Deze zorgvuldige voorbereidingen zorgen voor een vlekkeloze uitvoering.

 

Onze mooiste projecten

Project

Inschuifoperatie Noorderbrug

Lees meer
Lees meer over Inschuifoperatie Noorderbrug

Martijn Muilwijk

Projectleider


+31 (0)6 51092528

Ben je geïnteresseerd in Strukton Infratechnieken?

Bekijk alle producten van Strukton Infratechnieken.

Dit is Strukton Infratechnieken